Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Содово-сольовий квест у Коломиї

Вранці 29 травня в супермаркет на Чайковського завезли сіль. Відпускали по 2 пачки на руки. Новина передавалась між коломиян з уст в уста, як фольклор. Відтак за чверть години десятки покупців із “запасними руками” кинулись до полиць. До опівдня розмели і сіль, і соду. Чи варті зусиль такі квести?

Повідомляє Інформатор.

Здавалося, ситуація з дефіцитом лишилась у минулому столітті, але ж ні – сьогодні сіль і цукор відпускають в обмеженій кількості: 2  упаковки солі і не більше 5-кг цукру одному покупцю. Соду наразі не регламентують, але її все рідше можна зустріти у магазинах Коломиї, особливо – супермаркетах.

Ціни

Днями Інформатор відправився на пошуки солі. Віднайти її нині – справа не з легких, про адекватну ціну мова не йде. Сіль вдалося віднайти у цілодобовому, що на пл. Відродження. Щоправда відпускають тільки одну упаковку на руки. Вартість – 40 грн за 1 кг. Країна -постачальник – Румунія. За рогом у продуктовому ця ж румунська сіль вартувала 23 грн тижнем раніше.

Читати більше – Солі нема, але паніку – геть.

Сьогодні сіль вигулькнула в супермаркеті на вул. Чайковського: 17,6 грн за 750 г. Скоро довезуть ще – кажуть продавці. Але чи багато – не знають. Головне, щоб в паніці люди не набирали бесагами дефіцитного товару.

Сода теж панічному списку покупців. Ціна коливається біля 20 грн. за пів кілограма. Зустріти її легше у маленьких магазина в мікрорайонах.

До слова, до війни пачка солі обходилась прикарпатцям у 6-8 грн. Найбільшим попитом користувалась йодована артемівська сіль.

Постачальники продовольчих торгівельних баз запевняють, питання солі вирішиться вже на початку червня цього року.

Нагадаємо, що ажіотаж довкола солі почався 23 травня після повідомлення про зупинку “Артемсолі”. Причиною зупинки підприємства стали проблеми з постачанням через постійні ворожі обстріли. Хоча обстріли і труднощі логістики почались задовго до цього.

Наталка Сандецька

 

Нагору