Інформатор Коломия

ВЛАДА

Потрібен час | У Мінобороні розповіли про постачання зброї

Українська влада уклала всі можливі угоди на постачання зброї, проте на їх виконання потрібен час. “Це не покупка в магазині”, – кажуть у Мінобороні й закликають бути терплячими з постачанням зброї.

Повідомляє Інформатор.

“Це дуже відрізняється від того, як ми, скажімо, щось купуємо в магазині. Практично всі угоди укладені, ми розуміємо, з якою ритмічністю і коли буде постачатися зброя, але для того, щоб у нас був уже паритетний рівень у боях, нам потрібен ще певний час, – сказала в ефірі телемарафону сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, процес постачання зброї справді тривалий. Вона порадила українцям набратися терпіння.

Видання CNN та The Wall Street Journal з посиланням на американських посадовців повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена хоче надіслати далекобійні системи в межах нового пакета військової допомоги Україні, про який можуть оголосити вже наступного тижня. The New York Times повідомило, що відповідне рішення вже схвалили.

З-поміж озброєння, яке можуть передати, — MLRS та американська ракетна артилерійська система підвищеної мобільності HIMARS. Обидві системи здатні стріляти ракетами з дальністю враження від 165 до 300 км, що дасть змогу ЗСУ вражати цілі противника на далекій відстані.

Менше з тим, не відомо, скільки саме нових систем передадуть Сполучені Штати. The Wall Street Journal повідомляє, що вони можуть надійти в Україну упродовж кількох тижнів, однак українським військовим знадобиться ще близько тижня підготовки, щоб їх використовувати.

Наталка Сандецька

 

Нагору