Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи дозволять у Коломиї останні дзвоники?

У кожного десь в шафі чи на полиці з книгами зберігаються фото з дитинства – ось “перший раз в перший клас”, групове фото у вишиванках, сімейні посиденьки і, звісна річ, останній дзвоник.

10 червня закінчується навчальний процес, і попри непростий у всіх сенсах рік випускники захочуть зібратися, щоб нарешті не дистанційно, а наживо побалакати і відзначити закінчення школи.

Інформатор дізнавався, як у ліцеях та гімназіях Коломиї планують відзначити закінчення навчального року.

В управлінні освіти Коломийської міської ради ще у травні збиралися керівники навчальних закладів і радились, чи варто проводити останні дзвоники. Відповідальність дуже висока – все ж таки в країні триває війна, а йдеться про безпеку дітей. Тому-то вирішили останні дзвоники не проводити.

До теми: Чи проголосували коломияни за приєднання до ліцею №8 двох філій

Натомість у кожному з навчальних закладів відбудуться вручення атестатів. Дати проведення визначили кожна гімназія чи ліцей міста окремо. В цілях безпеки Інформатор це не оприлюднює. Але у батьківських чатах анонси вручення атестатів розповсюджують класні керівники.

Що ж до випускних вечорів, то таке рішення мають приймати самі батьки. А керівництво закладів освіти не втручатиметься у організацію заходів, які не стосуються навчального процесу.

Читайте також: Коломийський ліцей №1 може стати опорним закладом

Ми ж бажаємо нашим учням вдалого літа і щиро сподіваємось, що новий навчальний рік вони зустрінуть у рідних класах, з однокласниками і вчителями-наставниками. А на місці фото з останнього дзвоника скоро з’явиться світлина зі святкування перемоги.

Наталка Сандецька

Нагору