Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Загинули, зупиняючи ворога: гвардійців з Коломийщини нагородили орденами

Ордени “За мужність” III ступеня захисникам Володимиру Волощуку та Роману Реусу з Коломийського району присвоєно посмертно.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку Національної гвардії України в соцмережі.

Солдат Володимир Волощук, без сумніву, показав свою мужність і героїзм. Воїн стримував атаку ворога на основному напрямку їх руху, знищував живу силу та техніку супротивника, тим самим не допустив просування його вперед. Під час бойових дій гвардієць разом з іншими захисниками вів вогонь по противнику. В ході запеклого бою Володимир влучним пострілом з РПГ-1 знищив ворожу БМП-2 та близько 10 рашистів, не допустивши його прориву.

Сержант Роман Реус з побратимами попри трикратну перевагу у живій силі супротивника героїчно тримали зайняті позиції, а після влучної роботи підрозділів нашої артилерії, сміливо перейшли у контрнаступ та змусили противника відступити з раніше займаних ним рубежів. При цьому він особисто знищив групу окупантів та не допустив три спроби прориву противника через рубіж оборони, неодноразово завдавав ураження вогневим точкам та живій силі противника.

Навіть такі героїчні вчинки не рятують від ворожих снарядів. Вкотре обстрілюючи наші позиції, цього разу окупанти влучили по них. Воїни Володимир Волощук та Роман Реус отримали травми не сумісні з життям та загинули на полі бою.

Своїми діями під час цієї жорстокої війни росії проти України, Герої врятували не одне життя побратимів.

Пишаємося нашими захисниками! Вічна пам’ять та щирі співчуття рідним!

Також ми писали: У Королівці збирали гроші на облаштування оздоровчого центру для військових.

Нагору