Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Kalush-ська мода: в Україні стало більше на 68 Стефаній

Дівчинка Джавеліна – то данина часу. Дивно, але є, як є. А от Стефаній ми вже зустрічали. Хоча здебільшого – серед поважних пань. Аж от після перемоги Kalush Orchestra на Євробаченні-2022 молоді батьки радо взялись називати своїх чарівних крихіток старовинним українським іменем. Мін’юст нарахував в Україні вже 68 новонароджених Стефаній.

Повідомляє Інформатор.

З моменту перемоги України у конкурсі 68 діток отримали ім’я Стефанія.

“Поки весь світ наспівує рядки гурту Kalush про маму Стефанію, яка перемогла на пісенному конкурсі “Євробачення-2022”, українці все частіше називають своїх діточок цим іменем”, – йдеться на сторінці Міністерства юстиції України.

А чи знали ви, що ім’я Стефанія означає в перекладі з давньогрецької «вінець», «діадема».

Це інтернаціональне ймення зустрічається воно у багатьох мовах світу. В Англії Стефанія звучить як Стефані (наголос на першому складі), у Німеччині – Штефані, Штеффі, у Франції – Стефані (наголос на останньому складі), в Португалії – Естефанія, в Чехії – Штепана, в Болгарії – Стефана, у Сербії – Шчепания.

Цікаво, що власниці такого імені часто пов’язують своє життя з мистецтвом або спортом.Однією із найвідоміших Стефаній можна вважати Леді Гагу. Вам не здалося, її повне ім’я –  Стефані Джоанн Анджеліна Джерманотта. Можете в календарі обвести 3 січня і 24 листопада, бо саме в ці дні вони будуть святкувати іменини.

Читайте також: В Україні з’явиться потяг “Стефанія Експрес”.

 

Нагору