Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийські вогнеборці провели бесіду з пожежної безпеки на одному з підприємств міста

Більшість людей мають надію, що правила пожежної безпеки не знадобляться їм у житті. Сподіваємося, що так і буде. Але все ж знати їх має кожен. Саме тому пожежники міста Коломиї і приходять на такі зустрічі, де проводять інструктажі для працівників підприємств.

На одному з них побував Інформатор.

Цього разу головний інспектор ВЗНС Коломийського РУ ГУ ДСНС в області Назарій Оленюк поспілкувався з колективом інтернет-провайдера “Квант 2”. Спочатку пожежник розповів про особливості гасіння пожежі в електроустановках, оскільки працівники можуть напряму стикнутися з цим. Отож, при загорянні електропроводки чи електроприладів в жодному разі не можна лити воду. В такій ситуації, слід негайно знеструмити електроприлад або ціле приміщення, а гасити вогонь треба вуглекислотним вогнегасником.

Говорили про види вогнегасників та їх обслуговування . Хоч термін служби цього пристрою і може сягати до 10 років, але не варто забувати, що вони потребують перезарядки з періодичністю не рідше одного разу на рік. Також рятувальник розповів, як користуватись вогнегасником.

Інспектор нагадав алгоритм дій у разі загоряння автомобіля, виникнення пожежі в побуті та як правильно викликати пожежників.

До слова, всі підприємці у Коломиї мають можливість також провести такий інструктаж для своїх працівників безкоштовно. Для цього потрібно звернутися до місцевої пожежно-рятувальної частини.

Ольга Пукавчук

Нагору