Інформатор Коломия

НОВИНИ

Франківець прославляв окупантів. За це йому світить 5 років

Вочевидь, дехто думає, що сидіти в Івано-Франківську на своєму старому диванчику і писати гімни окупантам в соціальних мережах – безпечно і весело. Аж ні. Одного такого прихильника “асвабадітєлєй” виявила СБУ, а обласна прокуратура повідомила про підозру. Тепер йому загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Повідомляє Інформатор за даними Івано-Франківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що житель м. Івано-Франківська систематично розміщував на своїй сторінці у соціальній мережі публікації, в яких виправдовував збройну агресію росії проти України. Крім того колаборант прославляв військових країни-агресора.

“Він інтерпретував події в окупованих містах України як «освобождение от украинских нацистов» та звеличував загиблих російських військових як таких, що загинули «смертью храбрых».
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Івано-Франківській області”, – стверджують в обласній прокуратурі.

Деталі від СБУ

Колишній радянський офіцер активно поширював у забороненій соціальній мережі матеріали російської пропаганди. В них українців називали фашистами і нацистами, а росіян – визволителями.

Фігурант народився в Україні, має українське громадянство та проживає в Івано-Франківську впродовж майже тридцяти років. Це не завадило йому бути шанувальником ідей «руського міра», прихильником російської армії та володимира путіна.

У своєму профілі в соціальній мережі він розміщував дописи на підтримку окупації України, з героїзацією російських вояків, вихвалянням представників окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань на кшталт Захарченка та «Ґіві» тощо.

Експертиза підтвердила, що поширювані ним матеріали підпадають під кваліфікацію ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Івано-Франківське управління СБУ викрило колаборанта

Прихильнику “рускава міра” повідомлено про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Довідково:

Санкцією ч. 2 ст. 436-2 КК України за визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Фото ілюстративне

Наталка Сандецька

Нагору