Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За що депутати Коломиї голосували на червневій сесії

На 33 сесії Коломийської міської ради було 14 питань порядку денного і 18 додаткових. Розпочалась сесія зі звернення депутата міськради Віталія Гурника до Президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України щодо санкцій проти РПЦ. Далі перейшли до голосування.

Повідомляє Інформатор.

В залі були присутні 23 обранців Коломийської громади. Сесія розпочалася славнем України і хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих в сучасній війні.

Читайте також: Депутати підтримали створення ще трьох опорних шкіл у Коломиї

Більшість проголосованих питань – рутинні господарські рішення.

Серед основних питань – зміна складу комісії на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Коломиї”, зміни фінансового плану КП “Коломийська інфекційна лікарня”, передача матеріальних цінностей центральній лікарні та військовим частинам міста, створення КП  “Коломийська центральна аптека №31”, передача продуктів харчування закладам освіти та ін.

Про реорганізацію ліцею №2 на цій сесії не йшлось.

До теми: Хочете зберегти ліцей – економте! Міський голова наполягає, вчителі не відступають

Більшість додаткових питань порядку денного стосувалися змін до статуту комунальних закладів культури: Народного дому, художньої школи, музею історії міста Коломиї, малої філармонії та публічної бібліотеки.

Зміни ці пов’язані зі створенням сервісного центру закладів культури.

Серед додаткових питань також приймали зміни до рішення щодо компенсації пільгового проїзду на 2022- 2025 роки, адже вартість проїзду зросла до 8 грн, а у програмі закладено було ще тариф 5 грн.

Нагадуємо, право на безкоштовний проїзд мають громадяни пільгових категорій:

  • пенсіонери за віком та особи з інвалідністю ІІІ групи, пенсіонери за вислугою років, пенсіонери по втраті годувальника,
  • ветерани України, особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС та ліквідатори катастрофи, особи з інвалідністю І, ІІ групи, діти з інвалідністю віком до 18 років, ті, хто супроводжує осіб з інвалідністю.
  • ветерани військової служби, ветеранів МВС податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, кримінально-виконавчої служби, державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та члени їхніх сімей.

Наталка Сандецька

Нагору