Інформатор Коломия

ГРОШІ

У Тростянці берег Пруту перетворили на стихійне сміттєзвалище

За 8 кілометрів від Коломиї розташоване мальовниче село Тростянка. З тих, де краєвиди, ріка, чепурні хатки. Та, вочевидь, не всі цінують природню красу. Берег Пруту в Тростянці потопає у смітті. Тверді побутові відходи вивозить господарник, біда, що далеко не всі заключили договори.

Повідомляє Інформатор.

До нас в редакцію звернулась читачка Софія.

“Добрий день. Прошу Вас про допомогу ! Сьогодні на набережній р. Прут, в селі Тростянка Коломийського району, було виявлено екологічну катастрофу. Харчові відходи,  пластик , побутове сміття та багато чого іншого на кожному кроці відпочинкової зони . Прошу звернути увагу на цю проблему. Дуже хочеться вирішити цю проблему ,адже наслідки будуть страшними для всіх нас”, – пише Софія.

І фото, якими вона поділилась справді жахають.

Чому так?

Інформатор дізнавався, чи старостат помічає стихійного звалища, яке за першого ж паводку може забрати прутська вода.

Староста села Тростянка Петро Васильович Дригаловський розповів, що село обслуговує комунальне підприємство “Господарник ОТГ”, яке обслуговує села Запруття і раз на два тижні мало би забирати сміття з Тростянки.

Вартість вивезення сміття з домогосподарства – 105 грн на місяць.

Петро Васильович нарікає, що подібні сміттєзвалища були і до цього випадку. В такому випадку сільрада шукала техніку і самотужки захоронювала сміття.

До всього доброго виловити порушників благоустрою – справа складна: у селі ж ні камер відеоспостереження, ні реєстраторів. Ясна річ, засмічують береги зазвичай самі місцеві мешканці, хоча часто й відпочивальники залишають по собі купи відходів.

Читайте до теми: Борщівник у Коломиї зрізають в цвіту. Через це його насівається ще більше.

Виходить, одиниці хочуть зекономити на оплаті послуг вивезення сміття, але відповідати за такі прибережні сміттєзвалища – тисячам.

І це не поодинока ситуація. І довколишніх селах смітники виникають в ярах, в лісі одразу поза городами і хатами, на покинутих фермах, у пониззі рік.

Якщо ви стали свідками такого ставлення до природи – повідомте нам про такі випадки, відтак разом ініціюємо вирішенням таких проблем.

 

Наталка Сандецька

 

 

Нагору