Літо – час коли навколо цвіте стільки квітів. Було б добре, щоб вони тішили не тільки око та душу, а ще й смакували, наприклад до чаю. Тому пропонуємо вам рецепт варення з пелюсток троянд.
Інформатор ділиться рецептом.
Інгредієнти
- пелюстки рожевих, або червоних троянд – 100 г;
- лимонна кислота – дрібка;
- цукор – 500 г.
Приготування
Пелюстки ретельно промиваємо, обдаємо окропом та замочуємо на 15 хв у холодній воді.
Після, просушуємо їх, змішуємо з лимонною кислотою й третиною цукру. Та залишаємо на 6 год.
Через 6 год решту цукру заливаємо водою та доводимо до кипіння.
Варимо 3-4 хв знімаючи піну.
До сиропу додаємо настояні пелюстки та варимо ще 15 хв, поки вони не стануть м’якими.
Готове варення розливаємо по стерильних баночках і закриваємо кришками.
Смачного!
До речі, це не тільки смачне, а й корисне варення.
У пелюстках троянди вчені виявили вітаміни групи В, каротин, вітамін С, а також рідкісний вітамін К, який бере участь в кровотворенні.
Рожеве варення корисне для серця і судин, допомагає при застуді, зменшує зубний біль якщо його намазати на ясна. Також ласощі нормалізують травлення й знижують ймовірність розвитку виразки шлунку.
Таке квіткове варення можна ласувати з чаєм, додавати до десертів та просто їсти ложкою.
Надія Федюк