Жовта, зелена, бузкова… Мова в цій статті піде про стручкову квасолю – панну липневого меню. Сфокусуємося на бузковій – найрідкіснішій, найкориснішій, найсмачнішій і найзагадковішій – при варінні вона з фіолетової робиться зеленою.
Розповідає Інформатор.
Фіолетова, або драконова стручкова квасоля набагато соковитіша і ніжніша, ніж зелена. Окрім великої кількості білка, ця квасоля містить клітковину, мідь, цинк, марганець, залізо, кальцій, калій, йод, магній. Плоди дуже поживні, як м’ясо.
Ще одна з переваг цієї рослини – вона нейтралізує кислоту в організмі, підвищує імунітет і корисна для нервової системи.
Головне у приготуванні – не переварити, щоб не вийшла некорисна розмазня.
Як приготувати найпростішу страву з фіолетової стручкової квасолі?
- Спочатку бланшуйте квасолю в киплячій воді, до повної зміни кольору на зелений.
- Відцідіть і сполосніть під холодною проточною водою.
- Далі розігрійте сковорідку, додайте оливкову олію, коли вона розігріється, додайте цибулю. Смажте, поки цибуля стане золотистою.
- А можна і без смажонки – просто притерти твердим сиром.
- Додайте гарячий соус до квасолі і смакуйте. Можна ще додати за бажанням часник і зелень.
Смакуйте на здоров’я.
На завершення – про ціну. На базарі ви можете купити майже кілограм цієї корисної рослини всього за 30 грн.
Вікторія Бойчук