Інформатор Коломия

ВЛАДА

Не всі, хто отримав повістки, будуть мобілізовані – Коломийська РДА

Сьогодні, 4 липня, під час засідання оперативного штабу в Коломийській районній військовій адміністрації обговорювали низку питань.

Повідомляє Інформатор.

У РВА заявили, що в нашому районі викрили людину з антиукраїнською позицією. Тепер старости будуть перевіряти осіб, які приїжджають на Коломийщину та слідкувати з ким і про що вони спілкуються.

Раніше ми писали, що франківські слідчі викрили трьох ворогів України.

Станом на 4 липня ситуація в районі контрольована та стабільна. Зазначається, що минулого тижня спалахнула пожежа сільськогосподарської техніки. Ведеться слідство. Скоро стартують жнива, тому і Нацполіція, і приватні власники посилять охорону. Крім того, ДСНСники нагадають про дотримання протипожежної безпеки та запобіганню підпалів.

Сьогодні важливим питанням є мобілізація мешканців Коломийщини до лав ЗСУ. Тому-то в адміністрації вирішили залучати керівництво громад, підприємств, установ, організацій до роботи щодо виконання плану. Не всі, хто отримав повістки, будуть мобілізовані. Спершу перевірятимуть дані про призовника, після чого його відправлятимуть на медкомісію. За її результатом буде прийняте рішення по мобілізації.

До теми: Які пільги мають право отримати учасники бойових дій Коломийської громади

Голова РВА додав, що від Коломийського району для українських військових вже передали 10 автомобілів, які придбані за благодійні внески. Цього тижня планують відправити ще 4 машини.

Чиновники розглянули постанову КМУ №722 «Деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного часу», яка спрощує процедуру підготовки будування.

Читайте також: Бойові роботи готуються до служби в ЗСУ

Ольга Пукавчук

Нагору