Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Український сад на найбільшій щорічній виставці квітів у світі

Дизайнери знайшли відповідь на заперечення української ідентичності, на яке спрямована військова агресія росії. «Те, що не горить» – так називається ландшафтний проєкт, представлений на всесвітньо відомому флористичному фестивалі Hampton Court Flower Festival, який проходить з 4 по 9 липня у Лондоні.

Розповідає Інформатор з посиланням на офіційну сторінку фестивалю шоу-садів Hampton Court Flower Festival

Вікторія та Олексій Манойло – професійні дизайнери. Після того, як Буча та село неподалік, де розташований їхній будинок, були окуповані російськими загарбниками, вони знайшли притулок у Німеччині.

Шукаючи підтримки, митці зустрілися із своєю подругою та колегою, відомою ландшафтною дизайнеркою Керрі Престон. Завдяки цій зустрічі народилася ідея створення саду.

Українські сади  «Те, що не горить» – це уособлення української культури та сили, а також демонстрація ландшафту і традицій України.

У дизайн саду вплетений символ рушника — вишитого полотна, яке використовується протягом усього життя у важливих обрядах; на українських весіллях, наприклад, подружжя наступають на вишивану тканину, перш ніж прийняти обітницю. У цьому саду рушники, як нова шкіра, прикрашають силует згорілої хати, що стоїть на полі ячменю, перемежаному з польовими квітами. Усередині руїни будинку – тризуб, як символ, що простежується в історії України і означає опір і відродження.

 

Нагору