Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї рятувальники знищили гніздо шершнів: як позбутися самотужки

Якщо у вас вдома поселилися шершні, то варто якнайшвидше позбутися таких “небажаних сусідів”. Укуси цих комах є досить болючими, а ще вони можуть нападати не поодинці, а всі разом. То як боротися з гніздом шершнів?

Розповідає Інформатор.

Із шершнями стикнулися мешканці вулиці Пушкіна у Коломиї. Вони звернулися до рятувальників із проханням допомогти позбутися гнізда агресивно налаштованих комах. Щоб знищити шершнів, можна використати спеціальний аерозоль від цих шкідників. Струмінь з розпилювача б’є на довжину до 1 метра, тому ви менше наражаєте себе на небезпеку.

Але перед тим, як почати боротися з шершнями, запам’ятайте кілька правил:

  • Позбуватися гнізд варто виключно рано вранці, до того, як зійде сонце. У цей момент комахи сплять і не зможуть вас атакувати.
  • Препарати, що використовуються для боротьби з цими шкідниками можуть поширювати дуже сильний запах. Тоді краще на якийсь час покинути будинок. Для людини небажано вдихання цих випарів.
  • Знищувати гнізда шершнів слід у спецвзутті, спецодязі, із захистом обличчя та очей. Не виключено, що деякі особини можуть прокинутися під час обробки, і спробують вас вжалити.

Якщо гніздо комах дуже велике, звичайні методи можуть не допомогти. У такому випадку краще викликати спеціальні служби, а не знищувати його самостійно.

Раніше ми писали, що через осине гніздо у Коломиї викликали рятувальників.

Ольга Пукавчук

Нагору