Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відпочинок поруч | Рушірський водоспад

Водоспад у Карпатах – як окремий вид мистецтва. Краса, спокій та надзвичайна енергетика. Можна підібрати багато слів, щоб описати цю гірську красу. Але на водоспад краще дивитися, а не читати про нього. Проте є ті, які досить відомі туристам і там завжди можна побачити велику кількість людей. А є місцини, де можна спокійно насолодитися природою. Саме таким є Рушірський водоспад.

Днями Інформатор відправився у це тихе місце, аби поділитися ним з вами.

Назва “Водоспад на ріці Рушір” говорить сама за себе. Утворився в місці, де річка Рушір (права притока Лючки) суцільним струменем під кутом понад 45 градусів падає зі скельного виступу. Звичайно, своїми розмірами він поступається багатьом карпатським водоспадам, адже його висота — всього 4 м. Однак, є у нього щось особливе.

Читайте також: Енергія гір у селі Шешори

Рушірський водоспад розташувався між селами Яблунів та Космач, за 27 км від Коломиї. Добратися туди автівкою можна всього за 30-40 хв. Без проблем до водоспаду можна доїхати і автобусом.

До теми: 5 місць для сімейного відпочинку неподалік Коломиї.

Ще однією перевагою водоспаду є те, що він знаходиться одразу біля проїжджої частини дороги, яка заасфальтована. Тобто вам не потрібно їхати ґрунтовою дорогою. Проте спуск до водоспаду є досить стрімким.

Одразу біля водоспаду є невеличка альтанка, пофарбована у синій та жовтий кольори. Тут можна відпочити, перекусити чи просто помилуватися природою.

Також ми писали: У пошуках сили і спокою: лавандове поле в с. Коршів

  Ольга Пукавчук

Нагору