Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Конфлікт в шелтері Коломиї

У Коломиї стався конфлікт між сім’єю переселенців з Павлограду та адміністрацією шелтеру. Жінка з 4-ма дітьми поверталась до рідного міста владнати справи з документами, а тим часом її кімнату готувалися віддати іншим. Опікується розселенням переселенців по шелтерах Коломиї представниця міської ради Ірина Трачук. У кожної зі сторін – своя правда.

Розуміючи, що цей конфлікт досить складний, Інформатор подає позиції обох сторін з перших вуст, щоб уникнути оціночних суджень.

Інформатор писав про те, що навесні в приміщенні колишнього диспансеру, що на вул. Франка, облаштували шелтер для вимушених переселенців. Перші мешканці заїхали сюди 30 квітня.

Директорка Єдиного центру реабілітаційних та соціальних послуг Ірина Трачук взяла на себе клопоти про розміщення переселенців, допомагала з облаштування їхнього побуту та ін.

Читайте більше у статті: Був диспансер – став шелтер для переселенців

Біля приміщення є внутрішній дворик і ділянку в затінку перед входом. При розселенні перевагу надавали сім’ям з дітьми, щоб малята мали де побігати.

Анна Усенко приїхала з Павлограда Дніпропетровської області. А з нею – 4-ро дітей. З чоловіком жінка розлучилася ще до війни. Коли почалися обстріли міста, довго не чекала: виїхала туди, де безпечніше.

В кінці червня жінка змушена була повернутися в рідне місто, щоб владнати справи з документами. Попередила про від’їзд старості шелтера Андрія. Але ще дорогою назад до Коломиї в телефонній розмові з іншими мешканцями шелтера, її збираються виселяти.

За словами Ірини Трачук, згідно договору за відсутності мешканців на їхнє місце можуть заселяти інших. Анна ж не поставила до відома адміністрацію шелтера, а обраний з числа мешканців староста Андрій не вважається представником адміністрації.

Коли Анна повернулась, то їй запропонували переселитися в інший шелтер. Наразі ж багатодітна матір вирішила залишитися жити у своїй кімнаті на старому місці.

Чим закінчиться справа – наразі невідомо. Але Інформатор тримає руку на пульсі подій в місті та районі.

Читайте до теми: До Коломиї прибула гумдопомога з Чехії для переселенців

Наталка Сандецька

 

 

Нагору