Коломия До сайту

Бізнес каратимуть за роботу під час тривоги. У ВРУ зареєстрували законопроєкт

У ВРУ планують запровадити покарання для бізнесу за роботу під час повітряної тривоги у вигляді штрафу від 17 до 51 тисячі грн або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження/позбавлення волі до трьох років.

Повідомляє Інформатор з посиланням на законопроєкт №7546

11 липня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7546 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану”.

Метою законопроекту є встановлення кримінальної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю людей або призвело до загибелі людей.

Законопроєктом пропонується доповнити чинну редакцію ККУ новою статтею 270-2 “Порушення законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене в умовах воєнного стану”.

До теми: QR-код на все. В Україні готують новий законопроєкт

Відтак порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю людей, каратиметься:

Те саме діяння, вчинене повторно, або якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, каратиметься позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

У разі прийняття цей Закон набирає чинності наступного дня після оприлюднення.