Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Найкрутіші фільми, які знімали на території Франківської області

Зібрали для вас українські фільми, зняті в Карпатах та інших локаціях Івано-Франківської області. 

Якщо ви ще не бачили цих кінокартин, Інформатор рекомендує їх для перегляду.

Тіні незабутих предків

Зйомки цього містичного трилеру тривали здебільшого у Верховинському районі. У фільмі поєднали елементи казки, містики та жахів. Юнак стає причиною пропажі Згарди, яка дев’ять років тому була знайдена в Карпатах та передана університету як цінний експонат. У  кінострічці знімались Дмитро Ступка і Ольга Сумська.

Тільки диво

Фільм знімали на Буковелі взимку на Свято Миколая, Різдво й Новий Рік. Сімнадцятирічний Северин живе разом із родиною в гірському поселенні, яке потерпає від лютої зими у часи Малого Льодовикового періоду. Юнак має всього три дні, щоб привезти відомого лікаря для свого батька. У головній ролі – Євген Нищук.

Нескорений

У кінострічці зображено повоєнний час на Західній Україні, коли повстанці борються і проти німців, і проти совєтів. Окремі сцени знімали саме на Івано-Франківщині. У кадрі – вулиця  Чорновола, місцеве СІЗО тощо.

«Нескорений»: це реальна спроба художніми засобами донести до глядача правду про події воєнного та повоєнного часу на Західній України.

Тіні забутих предків (1964)

Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах та околицях села Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. Саме тут Михайло Коцюбинський написав свою повість.Цей фільм очолив список топ-100 найкращих українських фільмів та увійшов в історію як символ дисидентського руху та боротьби українців з радянським режимом. Екранізація повісті Михайла Коцюбинського, знята у 1964 році, яка стала ключовим фільмом у творчості Сергія Параджанова.

Портрет на тлі гір

Це розповідь про  життя гуцулів та плин часу. Зображена тут і постать фотографині. Це кіноробота режисера Максима Руденка, над якою він працював над чотири роки. Стрічку знімали у с. Криворівня Верховинського району. Герої документалки – невипадкові мешканці села. Також у стрічці вас зачарує і краса гір та Криворівні. Фільм можна подивитися тут.

Жива

фільм знімали на Івано-Франківщині, в Ґорґанах. Саме на тлі гір бачимо історію повстанської боротьби і кохання. У цій стрічці, до речі знімалися актори з Івано-Франківська. Анну зіграла заслужена артистка Ольга Комановська, а коханого дівчини, командира “Довбуша” – директор Івано-Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський.

Віддана

Фільм за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Історія починається в Станіславові у другій половині 19 століття. Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але вдається врятувати двох дівчат – рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію. У момент розпачу доктор вирішує виховувати їх разом.
Для зйомок фільму під Києвом на чотирьох гектарах землі відтворили справжнє місто, Івано-Франківськ зразка початку 20 сторіччя. Десятки будинків, лавок, міські установи та центральна площа, а ще ринок з торговельними лотками, шкільне подвір’я, єврейський квартал та вілла Сколиків.

Ціна правди

Фільм «Ціна правди» розповідає історію валлійського журналіста Гарета Джонса, який першим відкрив світу правду про Голодомор в Україні та інші жахливі злочини, скоєні партією.

Нагору