Інформатор Коломия

ВЛАДА

Ні проїхати, ні пройти: пішохідні доріжки в парку Коломиї і довкола нього

Дороги, тротуари. Рутинні питання, але такі важливі для того, аби тут – в тилу – мати такий необхідний для людини комфорт. Через воєнний стан капітальні роботи відкладені в часі на невизначений термін. Проте коломийський парк десятиліттями мовчки чекає реконструкції. А особливо – ремонту пішохідних зон.

Як влада міста бачить вирішення проблеми з доріжками в парку й тротуарами довкола нього, дізнавався Інформатор.

Пішохідні доріжки у парку безнадійно втомилися. Латані-перелатані, в деяких місцях залишки асфальту перетворилися на терку. Не одні дитячі колінця тут були побиті. А прогулянка коломийських дівчат на вишуканих підборах перетворюється на справжнє випробування.

Читайте до теми: Парк, яким він не мав би бути. Чого вимагають коломияни

Богдан Станіславський спитав: ремонтувати ці доріжки поточним ремонтом чи чекаємо можливості здійснити реконструкцію парку. Адже згідно проєкту тут мали бути навіть не прості пішохідні асфальтові доріжки, а стилізована під старовину плитка.

Коломияни схиляються до того, аби не відкладати роботи в довгий ящик, адже проблема визрівала десятиліттями і йдеться про безпеку й комфорт пересування.

Читайте також: Молодь Коломиї просить змін у скейт-парку

Тротуари довкола парку

Не обійшлося і без гострих питань: мами міста нарікають на непрохідні тротуари довкола парку – вул. Чайковського та вул. Кобилянської.

До слова, минулого року восени на вул. Чайковського вклали чорновий шар асфальту, але дорога вже сиплеться. Ще однієї зими покриття може просто не витримати. Коломияни запитують: то може б краще доробити цю дорогу, щоб кошти не пішли за вітром?

Міський голова стверджує, що поки нема можливості закінчити дорожні роботи на вул. Чайковського. Але ж вивезти здоровенну бетонну брилу при вході й підсипати місця переходу до дитячого садочка №19 місто в силі.

До теми: По чому земля у парку культури?

Наталка Сандецька

Нагору