Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як виглядають укриття для вихованців дитсадка №16 у Коломиї

Нещодавно ми розповідали про ситуацію, яка склалася довкола дитячого садочка №16 у Коломиї. Через те, що цей дошкільний заклад освіти не має свого укриття, вихователі та діти користуються сховищем у сусідній школі. Проте деякі батьки скаржаться на умови перебування там.

Інформатор побував у двох сховищах та зробив декілька кадрів.

Справа в тому, що це укриття найближче до дитячого садка. Директорка закладу Ольга Тимощук каже, що безпека малюків – на першому місці. Приміщення велике і може помітити багато людей. Сховище має два виходи, туалет. За її словами, вода тут з’явилася після дощів. Щоб викачати її, поки не вистачає коштів. Втім, директорка зазначила, що облаштувати це укриття мають до кінця серпня. Наразі виготовляється документація.

Ось який вигляд воно має сьогодні:

А що з іншим укриттям?

Ліцей №5 має ще одне сховище, де працівники садочку та вихованці можуть перебувати під час повітряної тривоги. Воно сухе, також має 2 виходи, туалет, проте невелике. Тільки бігти до цього укриття треба довше. Зараз тут створили відповідні умови для діток. Уже з 18 липня ДЗО №16 використовуватиме це приміщення для евакуації, поки інше не приведуть до ладу.

Журналісти Інформатора вирішили дослідити це питання глибше. Для початку варто з’ясувати, як загалом рухається справа з облаштуванням укриттів в Коломиї. Чому одні заклади освіти отримали кошти, а інші – ще ні? І вже, як на те пішло, чому це не зробили завчасу, тоді, коли з усіх каналів нас попереджали, що може початися війна?

Інформатор підготував запити до міської ради. Слідкуйте за нашими новинами.

Ольга Пукавчук

Нагору