Інформатор Коломия

ГРОШІ

Що з укриттям для дошкільнят Коломиї?

14 липня під час повітряної тривоги малюки з ДЗО №16 разом з вихователями перейшли в укриття сусідської школи. Ні підлоги, ні затишку. Дітвора півтори години провела у сирому підземеллі, яке наразі й підвалом назвати важко, не те що укриттям. 

До редакції Інформатора надійшли листи з проханнями втрутитись в ситуацію.

Слів уже ніхто не добирав:

“Якщо написати “характеристику” іді*ту меру Коломиї Станіславському, який під час війни витрачає кошти Громади на посадку квіточок, та мільйони гривень на диких собак, то ФБ заблокує на рік. “Шановний” Богдан Станіславський, це ось так міська влада облаштовує укриття? Прекрасні умови для діточок… як Ви вважаєте?”, – йдеться у дописі.

Фото з “укриття” вмить розлетілися батьківськими чатами. Матусі Коломиї забили на сполох: чому діти сидять у вогкому підвалі, адже у школі є нормальне сухе укриття? З проханням втрутитись одна з мам написала нам в редакцію.

Директор закладу дошкільної освіти Ольга Тимощук пояснила, що свого укриття в садочку нема, а тому вони з дітками в разі повітряної тривоги йдуть до ліцею № 5, що знаходиться поряд.

До теми: Чи вподобали коломийські діти харчування за Клопотенком?

 За серпень це укриття мають привести до ладу. Та наразі воно було найближче до дошкільного закладу, тому пішли сюди. Йдеться про безпеку дітей, все ж таки.

Інше укриття сусідської школи в доброму стані. З понеділка – 18 липня – в разі потреби його будуть використовувати для потреб садочка.

До теми: У Коломийському ліцеї №1 облаштовують укриття

Передбачаючи шквал критики, яку може викликати ця публікація, наші журналісти вирішили дослідити це питання глибше. Для початку варто з’ясувати, як загалом рухається справа з облаштуванням укриттів в Коломиї. Чому одні заклади освіти отримали кошти, а інші – ще ні? І вже, як на те пішло, чому це не зробили завчасу, тоді, коли з усіх каналів нас попереджали, що може початися війна?

Інформатор підготував запити до міської ради. Слідкуйте за нашими новинами.

Фото в редакцію надіслала мама вихованиці ЗДО №16

Наталка Сандецька

Нагору