Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Оновленим урокам інформатики – бути. На Івано-Франківщині відібрано три заклади

Уже з 1 вересня півсотні українських шкіл навчатимуться за новим навчальним курсом “Інформатика NewG”. До цього списку ввійшли три навчальні заклади на Прикарпатті. Завдяки курсу, уроки інформатики для учнів стануть цікавими та зрозумілими. 

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Інформатор.

Пілотний проект нового навчального курсу є частиною реформи IT-освіти на шкільному рівні. На уроках інформатики школярів навчатимуть використовувати інтернет для розвитку та досягнення цілей.

“Інформатика допоможе аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, знаходити освітні курси та роботу. А не просто пояснить, що ноутбук — це ноутбук, а щоб увімкнути комп’ютер, кнопку потрібно натиснути тут,” – пише Михайло Федоров.

До теми: В музичних школах Коломиї хочуть викинути з програми твори російських композиторів

Викладати інформатику по-новому хотіли 405 закладів освіти. Але оновлений курс стартуватиме тільки в тих школах, які найбільше відповідають вимогам. Серед 50 навчальних закладів, що приєднаються до пілотного проекту, 3 ліцеї на Івано-Франківщині:.

  • Верховинський ліцей Верховинської селищної ради 1-4 класи
  • Отинійський ліцей Отинійської селищної ради 1-4 класи
  • Калуський ліцей №10 Калуської міської Івано-Франківської області 7-9 класи 

До слова, навчальний курс планують запровадити в усіх школах України, щоб 4 млн учнів змогли навчатися цифрової грамотності. Крім цього, доступ до уроків інформатики відкриють для всіх громадян, які хочуть прокачати свої знання.

Читайте також: Міський голова Коломиї запевняє, що до 1 вересня укриття будуть в нормі

Нагору