Сезон малини в самому розпалі, а ви не знаєте, чим потішити себе та близьких? Не біда! Приготуйте малиновий тарт з шоколадом – ідеальний пухкий десерт.
Детальний рецепт вже на Інформаторі.
Для тіста візьміть:
- 170 г борошна;
- 30 г какао;
- 60 г цукрової пудри;
- 1 жовток;
- 100 г вершкового масла (охолодженого);
- 30 мл льодяної води.
Для крему потрібно:
- 450 г свіжої малини;
- 250 г дрібно посіченого чорного шоколаду (60-70%);
- 150 мл вершків (30% жирності);
- 50 мл молока.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 170°С. Змішайте борошно, цукрову пудру і какао.
- Додайте масло та жовток, перемішайте. Потім влийте воду та збивайте допоки не утворяться великі грудки. Замісити тісто.
- Частинами викладайте тісто на форму та розподіляйте по всій ширині.
- Поверх тіста викладіть пергамент та керамічні кульки для випікання тарту. Пекти приблизно 20 хв. Вийміть з духовки, заберіть пергамент і кульки та випікайте ще протягом 5 хв.
- Залиште основу для тарту, щоб охолола. Всередину викладіть малину.
- Вершки, молоко та шоколад поставте та варіть, допоки маса не стане однорідною.
- Залийте малину отриманим ганашем, зверху викладіть ще один шар малини.
- Залишити в холодильнику на 1-2 години.
При подачі можна присипати цукровою пудрою. Їжте із задоволенням!
Також читайте: Як законсервувати огірки: рецепти для господинь.
Христина Бойчук