Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вибір за батьками: управління освіти Коломиї пропонує визначитися – онлайн чи офлайн

Нарікання на труднощі віддаленої освіти вже відійшли на другий план. Перед батьками українських школярів постав дуже складний вибір: чи безпечно відпускати дитину в школу, коли триває війна? І рішення змінюється щоразу, коли в Коломиї лунає сирена або ж черговий раз окупанти обстрілюють мирні райони.

Інформатор продовжує слідкувати за інформаційною кампанією щодо відновлення навчання в школах. і сьогодні – про опитування в школах.

Управління освіти Коломийської міської ради зараз збирає думки батьків щодо навчання. Для цього у кожній зі шкіл міста запустили опитування через класних керівників.

Нагадаємо, що на розсуд батьків вони можуть обрати онлайн чи офлайн формат навчання для своєї дитини, навіть тоді, коли влада таки остаточно визначиться відкривати школи чи ні.

Більше у статті Навчання офлайн на Коломийщині буде, але тільки за згодою батьків

Дуже багато побоювань у середовищі батьківських комітетів стосуються якраз укриттів. Не секрет, що у Коломиї та в селах нашої громади досі є заклади, які не мають належного сховища: в одних вони ще не відремонтовані, в інших – знаходяться поза закладом освіти. І це неабияк непокоїть батьків.

Але давайте глянемо на ситуацію ще й очима вчителів, адже саме вони відповідальні за безпеку учнів під час навчального процесу. Чи всі педагоги готові нести цю ношу? Якщо 1 вересня таки розпочнуться уроки в стінах коломийських шкіл, то чи зможуть колективи вчасно і без паніки відреагувати на сигнали тривоги? Для цього потрібні додаткові тренування з цивільного захисту.

Наразі ж управління освіти готує попередні списки дітей, готових виходити на навчання офлайн. Крім того, пропонують ще й інші форми організації освітнього процесу: крім очного чи віддаленого навчання є можливість спробувати сімейну та естернатну форми навчання.

Ти часом міський голова стверджує, що прямо зараз сказати, що 100% буде з 1 вересня не можна. Остаточні рішення будуть приймати ближче до кінця серпня. Але думка батьків обов’язково буде врахована.

Наталка Сандецька

Нагору