Інформатор Коломия

ВЛАДА

Звання почесного громадянина цьогоріч присудили двом коломиянам

Депутати підтримали рішення про присвоєння звання звання “Почесний громадянин Коломиї” двом коломиянам: захиснику України  Миронові Забарилу та ініціатору створення ОУН УПА Карпатського краю Богданові Германюку, який мав конспіраційне псевдо «Богдан Хмель».

Хто ці люди і що дає звання почесного громадянина – дізнавався Інформатор.

Це звання щороку присвоюється жителям Коломийської територіальної громади, регіонів України, громадянам інших країн за вагомий особистий внесок у розвиток міста Коломиї. А на День міста відбувається урочисте вручення.

Мирон Степанович Забарило – коломиянин, захисник України, активний громадський діяч, ініціатор та організатор створення центру військово-патріотичного виховання дітей та молоді Коломийської громади в с. Кубаївка.

Навесні 2022 року Мирона не стало, загинув при виконанні бойового завдання, а разом з ним – ще один коломиянин, активіст створення центру Володимир Островський.

Читайте до теми: А що з Центром патріотичного виховання в Коломийській громаді?

Богдан Германюк, конспіраційне псевдо – «Богдан Хмель». Народився 20 серпня 1931 року в селі П’ядики Коломийського району, ще тоді Станіславської області. Виступив ініціатором створення ОУН УПА Карпатського краю.

Які пільги для “почесних громадян Коломиї”

– зменшенням на 50% оплати за комунальні послуги (оплата за житло, електроенергію, водопостачання і водовідведення, газ в межах загально встановлених норм споживання) та користування телефоном;

– правом безкоштовного проїзду в міському транспорті (за винятком таксі).

 

 

Нагору