Коломия До сайту

Чим цікава сьогоднішня дата – 29 липня

На календарі п’ятниця, 29 липня. Вже 210-й день року та 156-й день боротьби з окупантами. Сьогодні свій день відзначає один з підрозділів ЗСУ та маємо ще кілька міжнародних свят.

Детальніше про цю дату знає Інформатор.

День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Це нове офіційне військове свято для суверенної України. Воно було затверджено 26-го липня 2016- го року. У відповідному Указі Президента України №311/2016 підкреслюється особлива мета цього Дня для подальшого розвитку національних військових традицій і враховується важлива роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави.

Детальніше читайте у нашій статті: Хто такі Сили спеціальних операцій ЗСУ?

День системного адміністратора. Робота великих і малих корпоративних мереж, глобальної мережі Інтернет, величезна кількість локальних систем і програмних комплексів, що включають в себе не тільки поштові системи або сервери баз даних, а також багато іншого – все це налагоджено і функціонує завдяки фахівцям цієї унікальної професії, яка об’єднала в собі висококваліфікованих і глибоко не байдужих до технічних тонкощів людей. В силу надзвичайної актуальності й затребуваності професії системного адміністратора по всьому світу, свято День сисадміна швидко набуло широкого поширення і вийшло на міжнародну арену.

Міжнародний день тигра. Метою цього дня є просування глобальної системи захисту природних середовищ існування тигрів та підвищення рівня обізнаності та підтримки з питань збереження тигрів.

Міжнародний день соціокультурного розмаїття та боротьби з дискримінацією. Свято було започатковане для привернення суспільної уваги до проблеми дискримінації, поширення ідеї мирного співіснування та гуманізму, залучення до поваги культурної спадщини та розмаїття кожного народу.

День дощу. Іноді йому буває саме час, особливо в спеку. Так само, як дощ приносить чистий аромат та нове життя, любителі дощу також цінують очищувальне оновлення. Так, у дощу є запах. Один із улюблених способів деяких людей провести дощовий день – затишно влаштуватися на дивані або в ліжку та подивитися гарний фільм.

29 липня віряни вшановують пам’ять священномученика Атеногена та 10-ьох його учнів. Святий Атеноген жив у селі Пидахтоні, що поблизу Севастії. В ті часи правив імператор Діоклетіан. Атеноген був єпископом і побудував невеликий монастир, в якому жив сам та 10-ро його учнів. Та одного разу прибув до Севастії мучитель Филомарх та схопив їх. Атеногена та його учнів було страчено за віру в Христа.

Сьогодні привітайте з Днем ангела чоловіків з такими іменами: Олександр, Аркадій, Георгій, Єгор, Лаврентій, Микола, Петро, Теодор та Федір.

Прикмети: 

Ольга Пукавчук