Коломия До сайту

Яким вимогам мають відповідати укриття в навчальних закладах

Оскільки з 1 вересня в Україні відновлюють очне навчання, то здобувачам освіти мають гарантувати безпеку під час занять. Через це, у Державній службі з надзвичайних ситуацій підготували рекомендації щодо організації укриттів для працівників навчальних закладів, учнів та студентів.

Ділиться Інформатор.

На одну людину в сховищі має бути розраховано не менше метра. Табличка з надписом “Місце для укриття” розміром 50х60 см має знаходитися біля вхідних дверей. Крім цього, необхідно вказати адресу місця розташування споруди, її балансоутримувача та місця зберігання ключів.

До теми: Онлайн чи офлайн: яку форму навчання обирають коломияни? (опитування)

Вимоги, яким мають відповідати укриття наступні:

Щоб забезпечити відповідний захист, стіни мають бути 2-2,5 цеглини завтовшки, або з цільних залізобетонних конструкцій (блоків, панелей) товщиною від 56 см. Також добре захищає шар ґрунту товщиною 67-78 см (мішок із піском, укладений поперек конструкції). Якщо товщина менша, то можливо збільшення захисних властивостей шляхом додаткового обкладення мішками з ґрунтом чи піском, встановлення екранів із залізобетонних конструкцій (панелей, блоків тощо).

Також ми писали: Навчання офлайн на Коломийщині буде, але тільки за згодою батьків

Для безперервного перебування в укритті впродовж не менше 48 годин, потрібно організувати відповідне обладнання:

Якщо є можливість, то в найпростіших укриттях встановлюється додаткове обладнання, інструменти та інвентар відповідно до норм, установлених для захисних споруд.

Читайте на сайті: Як організувати навчання під час війни: досвід ізраїльських шкіл

Ольга Пукавчук