Сезон слив у самому розпалі, а ви втомились від буденних десертів? Готуйтесь записувати рецепт ідеальної панна котти з карамелізованими сливами. Смакуйте у своє задоволення!
Інформатор розповідає спосіб приготування у деталях.
Інгредієнти:
- 300 мл жирних вершків;
- 600 мл нежирних вершків або молока;
- 260 г цукрової пудри;
- 2 стручки ванілі;
- 4 листки (20 г) желатину;
- 500 г темних слив без кісточок, розрізаних на 2 або 4 частини;
- 2 чайні ложки лимонного соку.
Спосіб приготування:
- Вершки змішати з 180 г цукрової пудри і 1 розрізаним стручком ванілі. Нагрійте так, щоб цукор розчинився. Нехай почне кипіти, після чого зніміть з плити.
- Желатин залийте холодною водою і залиште на 5 хвилин. Злийте воду, відіжміть і додайте теплі вершки. Перемішайте. Ваніль заберіть і перелийте суміш у 6 формочок (150 мл). Залиште у холодильнику на 4 години.
- Розігрійте духовку до 180°С. Цукрову пудру об’єднайте з насінням із ванільного стручка. Перемішайте.
- Шкіркою вниз викладіть сливу у неглибоку форму. Скропіть лимонним соком, посипте цукровою пудрою та ваніллю з попереднього етапу.
- Стручок ванілі наріжте дрібними шматочками і викладіть на сливи. Запікайте протягом 20-25 хвилин.
- Сливи охолодити та подавати разом із панна коттою.
Смачного!
Читайте також: Як законсервувати огірки: рецепти для господинь.
Христина Бойчук