Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Миру – Мир, а перемозі – Перемогу: що вирішили на громадських слуханнях в Коломиї

На громадські слухання щодо перейменування вулиць Коломийської територіальної громади зійшлося тільки 74 жителя: фактично 1 з тисячі. І тільки кілька питань із довжелезного списку викликали зауваження присутніх.

Повідомляє Інформатор.

Щодо більшості вулиць зауважень не було і за їхнє перейменування проголосували одним пакетом.

Не за планом пішло голосування щодо коломийської вулиці Достоєвського. В онлайн голосуванні більшість жителів підтримали нову назву на честь загиблого героя-нацгвардійця Володимира Островського.

Але проти виступили самі жителі. Вони запропонували свій варіант вул. Отця Сафрона Дмитерка. З різницею в кілька голосів зійшлись на тому, щоб рекомендувати сесії міської ради таки цей варіант від мешканців приватного сектору.

До теми: Науковці не радять перейменовувати вулиці Сахарова, Рєпіна й Гоголя в Коломиї

Сварки почалися пізніше. Зокрема жваву дискусію викликала заміна назви вулиці Миру та вулиці Перемоги. Зокрема мешканці Шепарівців не схотіли перейменовувати вулицю Миру, бо “що такого поганого в цьому слові?”

Відтак більшість вирішили так і залишити ці топоніми. До їхньої думки можуть прислухатися або ж ні депутати на серпневій сесії.

Щодо вулиці Мамутова в селі Товмачик також були переконливі зауваження. Справа в тому, що Мурат Мамутов не був росіянином, але кримським татарином, який заступився в часи німецької окупації за 300 мешканців жителів села Товмачика. Майже одностайно присутні вирішили залишити попередню назву.

На останок від мешканця Коломиї надійшла пропозиція назвати вулицю Карпатську на честь колишнього британського прем’єра Бориса Джонсона.

Повний список нових назв вулиць нашої громади очікуйте на сайті Інформатора згодом.

Читайте також: Чиїми іменами назвуть вулиці у Коломиї

Наталка Сандецька

Нагору