Інформатор Коломия

ГРОШІ

На Прикарпатті судитимуть аферистів, які за 7000 € переправляли за кордон чоловіків

На Прикарпатті судитимуть організаторів схеми, які за 7000 євро відправляли військовозобов’язаних до ЄС. Вони вносили до бази даних «Шлях» неправдиві відомості, буцімто чоловіки призовного віку є волонтерами, що було підставою для безперешкодного перетину кордону.

Повідомляє Інформатор за даними прокуратури області.

За даними слідства, керівник візової агенції за попередньою змовою з іншою особою налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний  кордон України до країн Європейського Союзу.

До теми: Прикарпатські слідчі виявили підприємців, які фінансують окупантів

За 7000 євро вони вносили до бази даних «Шлях» неправдиві відомості про те, що чоловіки призовного віку є волонтерами, що було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

Кошти зловмисники отримували на банківські картки в гривневому еквіваленті.
Викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно із співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області. Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом  (ч. 3 ст. 332, ч.1 ст.209 КК України).

Нагору