Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломия витратила 1 млн 300 тис грн на ремонти доріг у приватних секторах

Капітальних ремонтів цього року Коломия не дочекалася. Принаймні на папері. На ділі ж уважні коломияни бачили сяючі чорні дороги на Кубаївку з населенням пів сотні мешканців та новий асфальт на вулиці Липовій, що пролягає повз міський морг. На відміну від густозаселених мікрорайонів вони дочекалися ремонту.

Інформатор дізнавався, скільки місту обійшлися поточні ремонти і про які вулиці міська рада звітує як про відремонтовані.

Наприкінці червня у приватному секторі за міською лікарнею відбувся ремонт дороги вулиці Липової. Кошти за проведення робіт пішли на комунальне підприємство “Полігон Екологія”.

Та справа в тому, що журналісти Інформатора були на місці проведення ремонту й зберегли фото, з котрих видно, що роботи виконує не комунальне підприємство “Полігон Екологія”, а приватне товариство з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-ІФ”.

Зокрема на вулиці вирівняли профіль дороги, встелили щебеневу подушку й закатали свіжим асфальтом. Але ці роботи чомусь кваліфікували як “поточний ремонт”. Справа в тому, що капітальні видатки наразі не пропускає Держказначейство через обмеження воєнного стану.

Вартість ремонту – 732 858 грн. 

За даними міської ради ремонт охопив ділянку дороги площею 1250 м квадратних.

Нагадаємо, що фірма “Автомагістраль-ІФ” належить мешканцю села Козина Тисменицького району Романові Федорняку. Статутний капітал ТОВ “Автомагістраль-ІФ” становить 1 тис. грн.

Минулого року саме вони проводили ремонт вулиці Чайковського, яка уже розповзається, а також вулиці Винниченка, де з тротуарів крізь асфальт проросли бур’яни.

До теми: Бур’ян переміг асфальт: скільки Коломиї обійшовся ремонт вул. Винниченка

Ще одна цікава задумка міського голови Коломиї – ремонт дороги на село Кубаївка, де офіційно зареєстровано… аж 53 мешканця.

Вартість поточного ремонту дороги по вулиці Українська становить 572 124 грн.

За інформацією від Коломийської міської ради площа ремонту сягає 1605 метрів квадратних.

Міський голова присвятив ці роботи Храмовому святу “родзинки Коломийської громади” – села Кубаївки.

У офіційній відповіді міської ради вказано, що ці роботи також виконувало КП “Полігон Екологія”.

Варто нагадати, що у селі Кубаївка і справді мешкає всього кілька десятків людей, але вже понад рік тривають роботи зі створення патріотично-виховного центру, ініційованого загиблим Героєм-захисником Мироном Забарилом.

Які вулиці ще робили цього сезону

За даними міськради, впродовж 2022 року поточний ремонт дорожнього покриття відбувся на вулицях: Чехова, Петлюри, Хмельницького, Січових Стрільців, Карпатській, Грушевського, Мазепи, Крушельницької Косівській, Шкрібляка, Попадюка, Атаманюка, Майданського, Котляревського, Української, Коцюбинського, Довбуша, Бандери, Роксолани, Вербицького, Привокзальній, Франка, Пушкіна, Трильовського, Терлецького, Винниченка.

Ще кілька вулиць міста лагодили за допомогою спеціальної установки повітряно-струменевого методу

А також ремонтували дороги у селах Коломийської громади. Зокрема в Саджавці поточним ремонтом відремонтували вулицю Небесної Сотні, в Іванівцях – вулицю Копалину, в Раківчику – вулицю Січових Стрільців, у Королівці – вулицю Шкільну, Молодіжну та Лесі Українки, у селі Воскресінці – вулицю Шевченка, Сагайдачного. Ще вулиці – в селах Шепарівці та Корнич.

Щебеневою підсівкою відремонтували у Коломиї вулиці Кропивницького, Репіна, Козакевича, Людкевича, Кобилянської. У Шепарівцях підсипали вулицю Прикарпатську, Лесі Українки та Гайову.

До теми: Овва! Багатостраждальну вулицю зашутрували

Не надто популярним цього року виявився ремонт пішохідних зон. Так за даними управління комунального господарства тротуарну плитку перекладали на вулиці Шевченка, Театральній, Валовій та біля Народного дому.

До теми: Ні проїхати, ні пройти: пішохідні доріжки в парку Коломиї і довкола нього

Наталка Сандецька

Нагору