Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вулицю Лесі Українки у Вербіжі хочуть перейменувати на честь загиблого героя

Наступні громадські слухання у Верхньому Вербіжі будуть присвячені перейменуванню вулиці Лесі Українки. Зокрема планують дати одній із основних вулиць села ім’я Героя України Олександра Кукурби, який нещодавно загинув при виконанні.

Повідомляє Інформатор за даними Нижньовербізької сільської ради.

Ініціатором зміни назви став староста села Верхній Вербіж Віктор Андрійчук.

Громадські слухання щодо переіменування вулиці на честь Героя України заплановані на 15:00 7 серпня. Місце зустрічі – автобусна зупинка на вул. Лесі Українки села Верхній Вербіж.

До теми: Миру – Мир, а перемозі – Перемогу: що вирішили на громадських слуханнях в Коломиї

Для реєстрації на громадських слуханнях необхідно мати паспорт або документ, що посвідчує особу.

Зміна назви вулиці не призводить до недійсності будь-яких документів чи необхідності їх перероблювати.

За бажання громадянин може звернутися до сільської ради безоплатно “вдарити” новий штамп про реєстрацію місця проживання у паспорті, проте це не обов’язково.

У випадку, будь-яких, юридичних дій з майном (продаж, дарування, спадкування), у сільській раді можна отримати безкоштовну довідку про перейменування вулиці.

Слово про Героя

28-річний Олександр Кукурба був начальником розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації ЗСУ та захищав наше небо. Майор родом з села Верхній Вербіж.

14 квітня він отримав від Президента України орден “Золота Зірка”. Йому присвоїли звання Героя України. Крім цього, військовий цьогоріч був нагороджений орденами Богдана Хмельницького III та II ступенів.

На той час майор Олександр Кукурба виконав 100 бойових вильотів, знищив 15 танків, приблизно 50 бойових одиниць бронетехніки та інших засобів, а також майже 300 московських окупантів.

29 липня його поховали у рідному селі.

Нагору