Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яблунівський базар: здибанки, закупи і теревені

Раз у тиждень, щочетверга, у Яблунові, що на Косівщині, відбувається справжнє торгівельне свято – мешканці всіх навколишніх сіл сходяться у епіцентр подій. В цей день містечко стає ще красивішим та ніби оживає: людей – як бджіл у вулику: кожен хоче вхопити щось для себе. 

Інформатор теж там побував і готовий поділитися деталями.

Площа базару в міру невелика, що дає змогу знайти все необхідне досить швидко та без гугл-карти. Збоку осередок торгівлі оточений парком з розлогими та крислатими деревами.

Люди приходять сюди не тільки за покупками, а й для того, щоб поговорити, згадати шкільні роки. Буває навіть, що й домовляються, на котру годину і де зустрітись.

Всі покупці, ніби в унісон, стверджують, що базар – чудова альтернатива магазинам. Тут і ціни нижчі, і все поряд, і звикли вже. А якщо вони мешкають не у Яблунові, то в четвер можна закупитися всім необхідним на тиждень.

І дійсно, ніде правди діти, асортимент тут чималенький. Фрукти, овочі, макарони, крупи, печиво та тістечка, всі-всі засоби особистої гігієни, побутова хімія, одяг, взуття, молочні продукти, іграшки для малечі. Є навіть свіже м’ясо, але треба бути ранньою пташкою, аби встигнути придбати ласий кусочок.

Точки бувають різні – хтось викладає все добро на простелений целофан, хтось придбав спеціальну “хатку”, а інші – власноруч змайстрували столики і заховалися від сонечка під парасолькою. Є і торгівельні генії, які відкрили власні магазини біля базару чи прямо на його території.

Хочете ви цього чи ні, але, прийшовши сюди за гречкою та макароном, ви купите ще й молоко, іграшки та навіть футболку для чоловіка і взуття для дитини. Доведеться викликати підмогу, щоб донести всі сумки.

Люди на базарі привітні та щирі, тому навіть якщо ви тут вперше, можете не хвилюватись – знайдете все необхідне дуже оперативно.

Читайте також: Коломийська Торговиця: мегамаркет просто неба.

Христина Бойчук

Нагору