Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

2 млн євро на облаштування житла для ВПО

ЄС та НЕФКО виділили 2 мільйони євро на впорядкування тимчасового місця проживання для внутрішньо-переміщених осіб на Прикарпатті. Ці кошти передадуть на реконструкцію двох будівель: гуртожитку університету та ліцею в Івано-Франківську.

Повідомляє Інформатор з посиланням на сайт Івано-Франківської ОВА.

Під час сесії депутати міської ради погодили дозвіл на залучення гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), аби відреставрувати дві будівлі: гуртожиток Національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) та ліцею імені В’ячеслава Чорновола.

“Грант буде залучено в рамках програми НЕФКО «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні», що фінансується Інвестиційною платформою сусідства Європейського Союзу (NIP).

Інвестиційний комітет НЕФКО схвалив фінансування проєкту у розмірі два мільйони двісті три тисячі євро. Грант надається в євро та буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо підрядникам”, – повідомляють у ОВА.

Раніше голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомляла, що у с. Черніїв збудують близько 100 м² житла для внутрішньо переміщених осіб, що втратили свої домівки. На це, згідно з прогнозами, потрібно витратити орієнтовно $20 млн.

Читайте більше: Що збудує уряд для переселених на Прикарпаття і як місцеві мешканці опираються цьому

Христина Бойчук

Нагору