Нещодавно на Інформаторі вийшов відеосюжет про героїнь, які з 4 квітня годують наших захисників. Меню господинь-педагогинь різноманітне та вражаюче. Тут і тістечка, і сочники, і піца…
Інформатор дізнався всі секрети їхніх смачних рецептів та ділиться з вами.
“Ключівські тістечка”
- борошно “на око”;
- маргарин 0.5 кг;
- смалець 0.5 кг;
- амоняк, згашений содою 1 ст. л.;
- сметана 0.5 л;
- яйця 5 шт;
- цукор 700 г;
Замісити тісто і відразу можна розтачувати десь на 5мм. Зверху присипаємо за бажанням цукром або маком. Випікаємо поки не стануть “рум’яні”.
“Сосиски в тісті” і “Рогалики”
- молоко 2 склянки;
- тепла вода 1 склянка;
- живі дріжджі 1 уп. (100 г) + 2-3ст. л. цукру, щоб розбудити дріжджі;
- розтоплений маргарин чи масло 100 г;
- яйця 2 шт;
- цукор 1 склянка
- сіль 1 ч.л.;
- борошно 1100 г = 9 склянок
Замісіть м’яке тісто, накрийте марлею в декілька шарів, щоб не підсихало зверху (особливо влітку). Поставте в тепле місце на 1 – 1.5 год, щоб підійшло.
Секрет цього тіста…
1) дати гарно піднятися, як замісили і в готовому виробі.
2) не перепікати, булочка тоді пухка декілька днів.
“Міні-піца”
- тепла вода 1 л;
- дріжджі 30 г;
- цукор 3-4 ст. л;
- олія 6 ст. л;
- сіль 1,5 ч. л;
- борошно скільки забере.
Дайте тісту відпочити і підійти 1 годину. Потім розважте його в кульки по 100 г і викладіть на піднос, змащений олією.
Форму застеліть пергаментним папером, розкладіть тісто і руками розтягніть по формі, роблячи круглу піцу. Кожну змастіть соусом, викладіть порізану соломкою копчену ковбасу. Випікайте до готовності. Потім присипте твердим тертим сиром і поверніть в духовку ще буквально на 2 хвилини, щоб розтопився сир.
Лайфхак: не посипайте сиром всі піци, тільки ті, що відразу будете їсти. Решту пізніше і розігрійте в мікрохвильовій печі.
“Сочники”
- борошно 7 склянок;
- маргарин 2 уп;
- жовтки 8 шт;
- цукор 8 ст. л;
- молоко 2 склянки;
- дріжджі 1 уп.
Замісіть тісто, начинка може бути різною, наприклад, сир, мак, яблука. Готовий сочник змащуємо збитим білком (що залишився) і посипаємо цукром.
Смачного!
Читайте більше деталей про роботу господинь-педагогинь тут.
Христина Бойчук