Інформатор Коломия

НОВИНИ

Франківський депутат наживався на війні, але може вийти під заставу

В країні, де на автівку для військових здають гроші ті, хто ніколи сам її не міг дозволити, де сільські громади закуповують повнопривідні машини для своїх хлопців-захисників, а цій існує паралельний світ, де депутата викривають на продажу автівок для військових.

Як таке могло трапитись і ким, швидше за все, виявився цей аферист – дізнавався Інформатор.

На Івано-Франківщині представники одного з благодійних фондів під виглядом гуманітарної допомоги ввозили автомобілі для українських захисників. Однак військовим транспортні засоби діставалися за гроші. На черговій оборудці ділків затримали прикарпатські правоохоронці.

Більше – На Прикарпатті благодійний фонд безкоштовно розмитнював авто і продавав їх військовим

Працівники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції разом зі слідчими обласної поліції та співробітниками СБУ встановили причетність двох представників одного із благодійних фондів Прикарпаття до незаконних оборудок, інформує управління поліції Франківщини

Під час чергових махінацій прикарпатські правоохоронці затримали ділків. Виявлено факти продажу трьох автівок підвищеної прохідності, що призначені для безкоштовної передачі ЗСУ – Hyndai Terracan, Jeep Commander, Nissan Pathfinder. На вартість авто впливала, як його модель, так і рік чи технічний стан. Відтак, чоловіки продали три машини за 20 000 доларів. Крім цього, правопорушники привозили та продавали громадянам техніку.

У суботу, 6 серпня, до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу доставили керівника одного із місцевих благодійних фондів – мешканця Долини, депутата Івано-Франківської обласної ради 1973 року народження.  Чоловіка обґрунтовано підозрюють у вичинені злочину передбаченого ч. 3 ст. 201-2. А саме в отриманні прибутку від гуманітарної допомоги.

Затриманий через благодійний фонд, який він очолює, ввозив на територію України автомобілі, декларуючи їх як гуманітарну допомогу підрозділам ЗСУ.

Проте, він не передавав їх українській армії, а продав однин із автомобілів (карета швидкої допомоги марки «OPEL») місцевим волонтерам за $12 тисяч. Після чого був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Суд визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також судом було враховано, що вчинений підозрюваною особою злочин, носить ненасильницький характер. Тому згідно чинного законодавства, йому було також визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді можливості внесення грошової застави, у розмірі однієї тисячі прожиткових мінімумів для працездатних осіб – 2,481 млн грн.

Курс повідомляє, що в Івано-Франківській обласній раді є лише один депутат 1973 року народження, мешканець Долини, який є керівником і засновником благодійного фонду. Це Богдан Васильович Ленігевич, керівник БО «БФ «БО ТУРБОТА», обраний до Івано-Франківської обласної ради 8-го скликання від «Батьківщини». Благодійний фонд Ленігевич заснував 21 березня 2022 року.

Нагору