Коломия До сайту

45 тис дітей ВПО, які перебувають на Прикарпатті, планують забезпечити шкільним приладдям

Через війну 97 тисяч сімей переселенців прибули на Прикарпаття. З них 45 тисяч неповнолітніх дітей. Зараз школярів планують забезпечити всім необхідним, аби вони мали змогу з 1 вересня приступити до навчання.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Канал 402.

Нагальним завданням влади є забезпечити всім шкільним приладдям та планшетами дітей-переселенців. Зробити це потрібно до 1 вересня. До того ж, в плани входить навчати фахівців, як правильно надавати психологічну допомогу. Цим готовий зайнятися благодійний фонд “Рокада”.

Також повідомляють, що в області поволі готуються до прийому близько 220 тисяч людей, яких мають евакуювати з Донецької області. Для них шукають житло, а також кошти на його реставрацію. Обговорюють це питання з представниками різних фондів та міжнародних організацій.

“На сьогодні, за нашою статистикою по громадах, в нас є 90 приміщень, які можуть прийняти людей, але потребують капітальних ремонтів, – каже заступниця голови облдержадміністрації Людмила Сірко. – Звичайно, коли ми облаштуємо дані приміщення, буде потреба і в побутовій техніці, і в розкладачках, матрацах. постільній білизні. Ну і, звичайно продуктові й гігієнічні набори.”

Читайте також: 2 млн євро на облаштування житла для ВПО

Христина Бойчук