Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Московські попи просяться на виїзд

​Батюшки заметушились і почали просити Прикордонну службу дозволити їм виїхати за межі України. І можна було б навіть втішитись, але є одне але. За кордоном вони планують займатися створенням парафій.

Повідомляє Інформатор з посиланням на LB.

Очільник Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій (Березовський) наприкінці червня звернувся до голови Державної прикордонної служби України з проханням дозволити виїзд з України п’яти ієрархам конфесії для організації парафій для українських біженців.

Більше: Ви тут небажані: чи буде рпц присутня на Всесвітній раді церков

Про це йдеться в листі митрополита Онуфрія на ім’я голови ДПСУ генерала Сергія Дейнеко.

Серед благаючих про виїзд – керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич), один з найбільш проросійських діячів УПЦ МП.

Також у списку митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій Єгоренко, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій (Дудка), єпископ Ірпінський Лавр (Березовський) та єпископ Бородянський Марк (Андрюк).

Нагадаємо, 27 травня собор УПЦ МП заявив про «повну самостійність і незалежність». Тоді ж церква постановила «надалі розвивати місію за кордоном серед православних українців». Водночас собор засудив рішення Константинопольського Патріарха Варфоломія про утворення Православної Церкви України.

Читати до теми: Українці збирають підписи під петицією про заборону діяльності московського патріархату

Нагору