Інформатор Коломия

ТРЕШ

Як псевдопрацівник банку ошукав прикарпатку на майже 30 тис грн

Знову і знову до прикарпатських поліцейських надходять повідомлення про шахрайські схеми. На цей раз мешканку Ямницької ТГ ошукали на 28 тис грн. Вона надала приватні дані невідомим додзвонювачам, а ті викрали її гроші.

Повідомляє Інформатор з посиланням на фейсбук-допис Управління поліції Івано-Франківської області.

Днями до поліцейських м. Тисмениця звернулась жителька Ямницької ТГ з проханням розшукати шахраїв, які вкрали у неї 28 тис грн з банківської картки. В ході допиту слідчі з’ясували, що до жінки зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку. Зловмисник назвав персональні дані постраждалої та сказав, що в даний момент з її рахунку хочуть зняти кошти. Аби цього не сталося, її попросили продиктувати захисний код зі звороту картки. Вона це зробила, а через лічені хвилини залишилась без 28 тис грн.

Поліцейські за фактом злочину відкрили справу та проводять розслідування.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:
  • не повідомляйте ПІН-код картки та не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку;
  • працівники фінансових установ ніколи не перевіряють ваші персональні дані;
  • у разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Фото ілюстративне

Читайте також: Запропонували поворожити і обікрали: на Прикарпатті затримали жінок-ромок

Христина Бойчук

Нагору