Інформатор Коломия

ТРЕШ

У Коломиї засудили переселенця за ухилення від призову

Чоловік із м. Кам’янське, що приїхав у село Воскресінці і не з’явився у військкомат після отримання повістки був притягнений до відповідальності. 

Повідомляє Інформатор за даними вироку суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

У березні 2022 року втікаючи від війни чоловік разом із дружиною та двома дітьми приїхав у село Воскресінці, там він став на облік у військкомат, пройшов лікарську комісію, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби. Після цього отримав повістку і 23 березня мав прийти у центр комплектування, щоб опісля відправитися у військову частину. Однак  чоловік до військкомату не з’явився.

 “Усвідомлював, що в країні оголошено воєнний стан та загальна мобілізація, проте не з`явився у вказаний день та час до територіального центру для відправки до військової частини, оскільки злякався, не хотів залишати дружину та двох малолітніх дітей. Щиро розкаюється у вчиненому, обіцяє в подальшому не допускати порушень закону, просить суворо не карати.”,— йдеться у тексті вироку.

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області визнав винним в ухиленні від призову обвинуваченого  за ст. 336 ККУ та призначив йому три роки позбавлення волі. Утім на підставі ст. 75 ККУ суд звільнив його від відбування покарання і призначив випробування з іспитовим строком у два роки. Обов’язково чоловік зобов’язаний  повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження.

До теми: Покарання за ухилення від військової служби: коментар від адвоката

Нагору