Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як не потрапити на гачок: 4 схеми шахрайства на Прикарпатті

Майже 100 тисяч грн втратили мешканці Прикарпаття через шахрайські схеми. Хтось пароль від банківської карти розповів зловмисникам, хтось дрова оплатив, ще інші перейшли за невідомими посиланнями та втратили кошти.

Інформатор зібрав усі схеми з допису Управління поліції Івано-Франківської області та розповідає їх далі.

У Городенці жінка розмістила оголошення про продаж товару. Їй зателефонувала потенційний покупець та повідомила, що готова його придбати. Зловмисниця відправила потерпілій невідоме посилання, ніби для оплати. Потерпіла за ним перейшла і через лічені хвилини не дорахувалась 58 тисяч грн на банківській картці.

39- річна мешканка Городенківської ТГ знайшла в мережі оголошення про продаж дров. Зв’язалась з продавцем, перерахувала на карту 10 тисяч грн. В результаті ні дров, ні грошей.

69-річній мешканці Обертина зателефонували невідомі особи. Представились працівниками банку. Повідомили, що з її рахунку хочуть зняти кошти. Потерпіла сказала їм захисний код і персональні дані. Відтак з її рахунку було знято 12 тис грн.

Схожа ситуація сталась з мешканцем Надвірнянщини. Чоловік намагався скористатись мобільним додатком одного банку. Перейшов за посиланням, натиснув кілька цифр і виявив, що з картки зникло 15 тис грн.

Наразі поліцейські проводять розслідування.

До теми: Як псевдопрацівник банку ошукав прикарпатку на майже 30 тис грн

Христина Бойчук

Нагору