Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що буде жінкам, які не стануть на військовий облік до 1 жовтня

До 1 жовтня жінки, чиї спеціальності підпадають під перелік військовозобов’язаних, мають стати на військовий облік. Надалі до тих, хто буде систематично ухилятися від військового обліку, можуть бути застосовані примусові заходи.

Повідомляє Інформатор з посиланням на коментар народного депутата, члена комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського.

До жінок, які до 1 жовтня не стануть на військовий облік, жорсткі санкції не відразу застосовуватимуться. Однак за це передбачена адміністративна відповідальність.

До теми: Оновлено перелік військовозобов’язаних жінок

“Військовий обов’язок жінок не є чимось новим для України. За часів Радянського союзу та Незалежності України жінки певних професій, які отримали саме професійну освіту за відповідним фахом, з документами, що підтверджують рівень кваліфікації, перебувають на військовому обліку”, – пояснив Веніславський.

За офіційним роз’ясненням Генштабу, жінки (спеціальності яких підпадають під військовий облік) до 1 жовтня мають стати на військовий облік.

“Однак, якщо ці жінки не стануть на військовий облік, то жодних негативних наслідків до них не буде застосовуватися. Хоча за це передбачена адміністративна відповідальність. У майбутньому, думаю, що у випадку ухиляння від постановки на військовий облік можуть бути застосовані такі примусові заходи до таких людей, які будуть системно ухилятися від виконання таких нормативно-правових актів”, –  наголосив депутат.

Нагору