Грибний сезон розпочався, а отже кожна добра господарочка підбирає новинки для своєї кулінарної книги, щоб здивувати свої рідних новим оригінальним смаколиком.
Інформатор радить перевірений і досить легкий рецепт жульєна з білих грибів. За потреби пожна боровики замінити на печериці, лисички чи сироїжки.
Складові:
- 3 великих білих гриба (це близько 250 г)
- 1 цибулина
- 3 ст. л. сметани 20%
- 1 ст. л. борошна
- 100 г сиру
- 2 ст.л. рослинної олії
- сіль та перець
Рецепт приготування
Гриби помити й обсушити. Нарізати скибочками. Обсмажити на рослинній олії і дрібно нарізаною цибулею.
Сметану підігріти, посолити і додати борошно. Варити до загустіння.
Гриби викласти в форми, залити сметанним соусом.
Посипати тертим сиром.
Запекти в розігрітій до 200 градусів С духовці 7-10 хвилин.
Вуаля! Запашна поживна страва готова. Подавати радимо гарячою. До жульєна ідеально пасує біле вино.
До теми: Прості та смачні рецепти: як приготувати суп з лісовими грибами