Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Легендарному сотенному Карпатського краю Мирославу Симчичу вручили ювілейну відзнаку

Легендарному сотенному Карпатського краю Мирославу Симчичу вручили ювілейну відзнаку “80 років УПА”. Це особисто зробив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Повідомляє Інформатор.

“Цього року відзначаємо 80-річчя створення Української повстанської армії . З цієї нагоди розробили ювілейні відзнаки . Воїни ОУН-УПА відходять, залишаються одиниці й більшості з них – сотня років на носі. І через стільки років ми бачимо, як колись несправедливо заборонені вітання: Слава Україні! Героям Слава! – поширюються не лише в Україні, а й далеко за її межами. А люди, яких радянська влада називала бандитами, – були моральними, духовними, відповідальними перед своїм народом і майбутнім держави.”,— дописує на своїй сторінці фейсбук мер Івано-Франківська.

Першу відзнаку влада вирішила вручичи легендарному сотенному Карпатського краю Мирославу Симчичу (Кривоносу), який брав участь в історичному бою українських повстанців у січні 1945-го проти 276-го конвойного полку НКВС біля Космача, розгромивши його дощенту на чолі з командиром Дергачовим.

“Ця нагорода – символіка національно-визвольної боротьби, яка підтверджує, що нашій державі набагато більше, ніж 31 рік. І ми незабаром відзначатимемо річницю відновлення української держави. Мільйони наших українців боролись протягом поколінь, щоб Українська держава постала. І зараз завдання – зберегти всім нам Українську Державу, відстояти її від ворога. І так і буде !”, — додає голова міста Руслан Марцінків.

До теми: «Здобудеш Українську державу, або згинеш у боротьбі за неї!» | Історія нескореної зв‘язкової УПА Ірини Лепкалюк “Лесі”

 

Нагору