Інформатор Коломия

ТРЕШ

Понад 100 тис грн видурили шахраї у прикарпатців | нові схеми

Більше 100 тисяч шахраям вдалося викрасти у мешканців Івано-Франківської області. На цей раз зловмисники “проводили збір коштів” для військових, здавали квартиру, продавали мотоблок. Не забули розповісти казочку про перевірку клієнтських даних у банку.

Деталі схем розповідає Інформатор з посиланням на допис Управління поліції області.

Схема 1: потерпіла розмістила оголошення про збір коштів для ЗСУ. “Відомий волонтер” написав їй, що може допомогти. Опісля надіслав посилання, по якому потерпіла перерахувала спершу 8 тис грн, а потім 40 тис грн. Отримавши 48 тисяч на свій рахунок, псевдоволонтер видалив переписку та обірвав контакти з жінкою.

Схема 2: 71-річна пенсіонерка “попала на гачок” банківських аферистів. Класична ситуація: телефонує псевдопрацівник банку з повідомленням про ідентифікацію клієнтів у часі війни. Довірлива жінка повідомила всі дані та ще й код, який був потрібний зловмисникам. В результаті, не дорахувалась 36800 тис грн на банківському рахунку.

Схема 3: 18-річна дівчина шукала квартиру. Знайшла оголошення в інтернеті, зателефонувала власнику. Той сказав, що потрібно перерахувати завдаток за перший і останній місяці проживання. Отримавши 10600 тис грн, зловмисник перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Схема 4: 62-річний мешканець Обертина знайшов оголошення про продаж мотоблока. Псевдопродавець сказав, що потрібно скинути 3000 тис грн завдатку і 2000 тис грн за транспортування. Отримавши гроші, шахрай зник.

За всіма фактами співробітники поліції проводять досудові розслідування і вкотре закликають громадян бути обачними та не довіряти незнайомцям.

До теми: Як не потрапити на гачок: 4 схеми шахрайства на Прикарпатті

Христина Бойчук

Нагору