Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Городенківщині знову нищили шершнів

Шершні від середини літа неабияк дошкуляють прикарпатцям. Дехто намагається боротись із ними самотужки, але це рідко закінчується аплодисментами. Більш обачні ж викликають ДСНС. Так зробили і мешканці приватного будинку в селі Серафинці.

Повідомляє Інформатор.

Рятувальники чимдуж приїхали на допомогу і виселили небажаних гостей з піддашшя старого будинку.

А ми розповімо кілька важливих фактів про шершнів.

Насправді, від одного укусу шершня вмерти не можна. Та й навіть кілька таких комах не становлять надзвичайної небезпеки, якщо тільки у людини нема алергії на його отруту. Та якщо є – то одного вистачить для біди.

Хоча він й виглядає дуже страшним, його отрута мало чим відрізняється від отрути оси, а тому й ефект буде схожим.

На місці укусу зазвичай спостерігається набряк, відчувається сильний біль, печіння, свербіж, запалення. Крім того, може спостерігатися головний біль, підвищення температури тіла, нудота.

Смерть настає не у результаті самого укусу, а від алергічних реакцій на отруту. Здоровій людині, щоб померти від укусів цих комах потрібно, щоб її ужалили 180-400 разів. А на піку в родині шершнів спостерігається від 400 до 800 особин.

Що робити, якщо шершень поруч

Не варто махати руками, оскільки він може сприйняти це як агресію. Краще просто відійти від комахи.

Коли шершень залітає до вас в квартиру, не варто відразу “нападати” на нього і намагатися збити або відігнати руками. Якщо вже сильно його боїтеся, то можна спробувати вигнати газетою, але краще просто відкрити вікно і комаха сама вилетить. Шершні – хижаки, які полюють на бджіл та ос, а в квартирі їм просто нема чого робити.

До теми: Як у Коломиї “евакуйовували” шершнів

Нагору