Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рецепт сала у соровиці | День українського сала

Українці споконвіку люблять сало. Воно смакує, і з борщиком, і зі свіжоспеченим хлібом, і навіть просто так без нічого. Окрім того, що воно смачне, вчені кажуть, що корисне. У ньому багато вітамінів, та міститься арахідонова кислота. Вона потрібна для росту скелетних м’язів та роботи мозку. Крім цього, вона є профілактикою неврологічних захворювань та хвороби Альцгеймера.

Інформатор підготував смачний рецепт сала, який зможе приготувати кожен.

Сало у сировиці

Інгрідієнти:

  • Сало
  • Соровиця
  • Перець та часник за смаком

Спосіб приготування:

Нарізаємо невеликими шматками сало і закидаємо в банку. Перчимо та додаємо тертий часник і заливаємо соровицею. Тепер залишається тільки чекати. Воно має настоятися, по часу все залежить від того, яку просоленість ви любите. Витримуйте до 2 тижнів. Після цього одразу коштуйте, або зберігайте сало у морозилці.

Де знайти соровицю?

На Коломийщині є чимало родовищ соляної ропи (соровиці). Її можна знайти в Уторопах, Рунгурах, Великому Ключеві, Слободі, Печеніжині, Молодятині та Сопові.  Інформатор попрямував у найближче з цих сіл, як туди потрапити читайте за посиланням.

Як називають цей делікатес на Надвірнянщині?

Молодківській “SNICKERS” саме так називають сало, залите соровицею (розчином солі) з часником та перцем, яке здавна тут полюбляють.

Ще з початку війни небайдужі жительки приготували цей енергетичний продукт нашим захисникам і тим самим внесли свою лепту в прискорення перемоги. У селі було облаштовано маленький міні-цех по солінню українського делікатесу.

Спробуйте приготувати його вдома, впевнені Вам неодмінно сподобається! Діліться своїм рецептом соління у нашому телеграм каналі.

До теми: Неповторний жульєн з білих грибів: старовинний рецепт

Вікторія Ровенчук

Нагору