Інформатор Коломия

ГРОШІ

Аферисти хотіли продати карету швидкої, яка надійшла на Прикарпаття як гуманітарна допомога

На Прикарпатті під час реалізації гуманітарної допомоги викрили працівників благодійної організації. Зокрема двоє аферистів хотіли продати машину швидкої та амуніцію, яка надійшла від благодійників з-за кордону.

Повідомляє Інформатор за даними прокуратури області.

За даними слідства, 40-річний засновник благодійної організації та його 36-річний спільник ввозили на митну територію України під виглядом гуманітарної допомоги транспортні засоби та товарно-матеріальні цінності, зокрема товари військового призначення і військової амуніції, які використовували не за призначенням, а реалізовували з метою отримання прибутку.

25 серпня 2022 року, під час реалізації транспортного засобу Mercedes-Benz AMBULANCE, ввезеного на територію України в якості гуманітарної допомоги, зловмисників було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Окрім цього проведено ряд обшуків на території Івано-Франківської ОТГ, в ході яких виявлено та вилучено документи, чорнові записи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські карти, патрони в загальній кількості 77 штук, грошові кошти на загальну суму близько 240 тис. грн, автомобілі в кількості 14 одиниць.

До теми: Франківський депутат наживався на війні, але може вийти під заставу

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Івано-Франківська оголошено про підозру двом жителям обласного центру за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

На даний час вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно із працівниками УСР в Івано-франківській області, підрозділом КОРД ГУНП в Івано-Франківській області та співробітниками СБУ в Івано-Франківській області.

Нагору