Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Городенка, місто історії й контрастів

Сьогодні Городенка Коломийського району святкує День міста. У свій час її активно розбудовували графи Потоцькі, а згодом її у свої володіння взяли Габсбурги. Місто з історією, яку, на жаль, нині мало хто знає. Місто з особливим стилем, де між архітектурних давніх перлин вбудували радянські простяцькі будинки-коробки.

А разом з тим, якщо б ви завітали сюди якоїсь пори, то точно б залюбувалися неспішним, тихим життям місцевих мешканців. Тут наче злились в одне ціле переваги спокійного сільського життя й інфраструктура міста.

Все так само, як і століття тому завмерла в очікуванні Церква непорочного зачаття Пресвятої Богородиці, стіни якої колись прикрашали десятки робіт самого Пінзела.

Подібно до костелу у Гвіздці до цієї монументальної споруди в держави десятиліттями не доходять руки. Місцеві мешканці увіковічнюють собор на фото або ж сумно проходять повз.

До теми: Відпочинок поруч: бароковий Гвіздецький костел в очікуванні дива

Та ми сподіваємось, що після війни настане прогресивна пора відбудови і Городенка дочекається такої бажаної реставрації своєї головної прелини.

Вітаємо усіх жителів Городенки з Днем міста. Любіть своє, шануйте, цікавтеся, прославляйте його унікальність. Миру і злагоди, достатку у ваші будинки, мудрості вашим керівникам і розвитку вашому місту!

Нагору