Інформатор Коломия

ГРОШІ

Субсидії безробітнім: як оформити

Безробітні українці можуть отримати субсидію. Для цього їм необхідно зареєструватися у центрі зайнятості.

Повідомляє Інформатор за словами заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченка в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“Зараз ситуація динамічна, картина доходів сім’ї може змінюватися кардинально в швидкому темпі. Ще на період карантину було передбачено: громадяни, які втратили роботу, зареєструвалися в центрах зайнятості і отримують допомогу по безробіттю, можуть звернутися і отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні шість місяців, а з урахуванням розміру допомоги по безробіттю, яке вони отримували у попередні місяці”, – зазначив він.

Заступник міністра акцентував, що в разі втрати роботи кожен українець має право звернутися в центр зайнятості, стати на облік і претендувати на субсидію.

Раніше повідомлялося, що станом на початок серпня в Україні було офіційно зареєстровано 293 тисячі безробітних, що на 7% менше, ніж було станом на 24 лютого.

Допомогу по безробіттю отримують 244 тисячі українців. Мінімальна сума допомоги становить 1000-1800 гривень. В середньому Допомога по безробіттю становить 4600 гривень. Максимальна допомога – 9750 гривень.

До теми: Безробітні України будуть залучатися до суспільно корисних робіт

Нагору